The Mill

Innovatief en hedendaags wonen, vlakbij Brussel

In de voormalige site van de graanmolens van Jespers huist binnenkort The Mill. Residentie The Mill herbergt 17 appartementen en 7 lofts, stuk voor stuk voorzien van een terras aan de zonnekant. De appartementen en loften zijn betaalbaar zonder dat aan innovatie en duurzaamheid werd ingeboet, met oog voor architectuur en afwerking. 

Contacteer ons voor meer info: steven@diff.be

Omgeving

Vlakbij Brussel en toch erbuiten. Residentie The Mill is gelegen op de hoek van de Hollandstraat met de Robbrechtsstraat te Wemmel, op amper 200m van de kerk en het centrum van Wemmel. Dit mooie project is een schitterende uitvalbasis aan de rand van hartje Brussel. Openbaar vervoer, winkels, scholen, … bevinden zich binnen enkele meters van uw voordeur. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijke meerwaarde kan bieden voor het project.

Details

Architectuur

Tussen de 2 bestaande graanmolens van Jespers wordt er een nieuwe structuur gebouwd waarbij de horizontale en verticale balken worden hernomen. In de molens worden zoveel mogelijk van de bestaande elementen behouden. Er worden 7 loften gemaakt waarbij de 4 bovenste loften worden gekoppeld aan een individuele daktuin per loft. Deze daktuinen hebben een prachtig uitzicht op Brussel.

Het nieuwbouwgedeelte met appartementen langs de Robbrechtsstraat staat onderaan (gelijkvloers) op een soort teruggetrokken sokkel waarin zich de staanplaatsen bevinden. Door gebruik te maken van horizontale en verticale lijnen in de voorgevel wordt er een verwijzing gemaakt naar de structuur van de originele molens.

Uitstraling

Bij de uitwerking is extra aandacht besteed aan:
Een tijdloze en modieuze look van het gebouw.

  • Het creëren van een huiselijke sfeer.
  • Een maximale functionaliteit van de leefruimten.
  • Het drukken van de onderhoudskosten door het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen.
  • Een maximale rendabiliteit van de door de kopers gedane investeringen.

Door zijn hedendaagse architectuur onderscheidt dit gebouw zich van andere appartementsgebouwen en verhoogt hierdoor de waarde op langere termijn.

Comfort

Residentie The Mill biedt u 17 appartementen en 7 loften.

Alle appartementen beschikken over 1, 2 of 3 slaapkamers, telkens met een ruim terras of tuin aan de zonnekant.

Elk appartement kan naar wens worden afgewerkt en ingedeeld. De grote livings en de ruime slaapkamers zorgen ervoor dat u in deze appartementen echt comfortabel kunt leven. Diff handhaaft een hoge standaardafwerking met een volledig op maat gemaakte keuken, keramische vloeren 60/60, massieve foliedeuren, individuele warmtepomp per appartement. Niets is voor ons onmogelijk en al uw wensen kunnen geïntegreerd worden in dit project.

Download het lastenboek appartementen

Download het lastenboek lofts

Locatie: Wemmel
Wooneenheden: 17 appartementen en 7 loften
Bruto woonoppervlakte: 66 - 143 m2
Aantal slaapkamers: 1, 2 of 3
Terras: ruim terras of tuin aan zonnekant
Parkeerplaats: ondergrondse parkeermogelijkheid

20% verkocht!

Architect

Paul de Boelpaep

Paul de Boelpaep heeft ruime ervaring in de creatie en realisatie van woningbouw, appartementsbouw en interieurinrichting.
De sterkte van zijn team ligt in de optimale integratie van esthetiek en functionaliteit binnen de typische beperkingen die tot een project behoren. 

DIFF, live different in de Brusselse rand.

Dit project situeert zich in Wemmel. We creëren momenteel ook nog DIFF-leefwerelden in Wolvertem, Halle en Merchtem. Bekijk al onze projecten.