Kandinsky

KANDINSKY, state-of-the-art architecturaal wonen vlakbij Brussel

In de Brusselse Noordrand vindt u Kandinsky, een unieke mix van luxe, comfort en moderne en minimalistische architectuur. Dit project is het resultaat van een onvergetelijke samenwerking met awardwinning architectenbureau Govaert en Vanhoutte.

Omgeving

Kandinsky huist in een opvallend groene omgeving op een boogscheut van Brussel. De markt van Wemmel met heel wat exclusieve handelszaken en restaurants bevindt zich op wandelafstand.

Bekijk op kaart

Details

Kandinsky herdefinieert 'urban living' op meesterlijke wijze.
Dit architecturaal hoogstandje combineert elementen uit het modern minimalisme op ritmische wijze. Gepolierd beton, grote glaspartijen en ecologisch geteeld afrormosia hout worden gecombineerd tot een uniek en luxueus villa-complex in de groene Rand rond de hoofdstad. 

Architectuur

Het loskoppelen van de gebouwvolumes met een doorlopende sokkel onderaan zorgt voor een architecturale uitstraling. De visuele losgekoppelde volumes geven doorzichten aan de omgeving.

Het betreft 3 gebouwen waarvan 1 hogere entiteit met duplexen op de eerste/tweede verdieping (Robbrechtsstraat) en twee lagere gebouwen (Neerhoflaan) met enkel een eerste verdieping. De open driehoek tussen blok 1 (Robbrechtsstraat) en de nevenliggende blok 2 zorgt voor een sterke groene opening in de lineaire compositie van het geheel. Met zijn 20 meter lengte zorgt deze opening voor een verademing. De tweede opening van 5 meter zorgt voor de loskoppeling van de twee gebouwen in de Neerhoflaan die visueel bij elkaar horen naar materiaal en orientering.
Op de achter-en voorgrondzone is er telkens een aantrekkelijke groenaanleg aanwezig. 

De compositie van 2 gelijkaardige gebouwen tegenover een derde gebouw is architecturaal veel sterker dan twee gebouwen tegenover elkaar. Het werkt de ritmering en de korrel van de omgevende bebouwing in de hand. Uw investering loont des te meer door:

  • Het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen.
  • De hedendaagse architectuur door awardwinning toparchitecten verhoogt de waarde op langere termijn.

Comfort

Residentie Kandinsky biedt u 17 appartementen. Alle appartementen beschikken over 2 of 3 slaapkamers, telkens met een uitzonderlijk ruim terras of tuin aan de zonnekant.

Elk appartement kan naar wens worden afgewerkt en ingedeeld. De grote leefruimtes en de ruime slaapkamers zorgen ervoor dat u in deze appartementen echt comfortabel kunt leven. DIFF handhaaft een hoge standaardafwerking met een volledig op maat gemaakte keuken, eiken parket, plafondhoge deuren en een individuele warmtepomp per appartement. Niets is voor ons onmogelijk en al uw wensen kunnen geïntegreerd worden in dit luxueuze project.

Materiaal en kleurgebruik van het gebouw werden zorgvuldig gekozen in harmonie met de natuurlijke omgeving. Lichtgrijs glad beton voor de terrassen en de gevels, hout (afromosia) voor de gevelbekleding en streekeigen beplantingen zorgen voor een maximale integratie van het gebouw in zijn omgeving.

Locatie: Wemmel
Wooneenheden: 17
Bruto woonoppervlakte: 66 - 143 m2
Aantal slaapkamers: 1, 2 of 3
Terras: 13 - 65 m2
Parkeerplaats: ondergrondse parkeermogelijkheid

80% verkocht!

Architect

Govaert & Vanhoutte Architects

Govaert & Vanhoutte Architects heeft in zijn 25-jarig bestaan al talrijke gerenommeerde projecten op het palmares geschreven. Ze werden niet voor niets opgenomen in de lijst van ‘101 of The World’s Most Exciting Architects.

Oprichters Benny Govaert en Damiaan Vanhoutte staan aan het hoofd van een twaalfkoppig team. Hun projecten oogsten wereldfaam door de bewuste, doeltreffende functionele en architecturale integratie in hun omgeving. 

"In afstemming met de bewoners kiezen we elke keer opnieuw voor een unieke invulling van de wooneenheid. Alles is in principe aanpasbaar."

Steven Nuis
Zaakvoerder

DIFF, live different in de Brusselse rand.

Dit project situeert zich in Wemmel. We creëren momenteel ook nog DIFF-leefwerelden in Wolvertem, Halle en Merchtem.
Bekijk al onze projecten.